Lees de blogs van de Marketingmeiden

Wij zijn De Marketingmeiden en wij bloggen. Niet alleen om onze kennis en expertise met je te delen, maar ook omdat we weten dat zoekmachines blij worden als we met regelmaat de content op onze website verversen. Daarom vind je hier elke maand, of soms vaker, interessante blogs over social media marketing, webdesign en meer. Have fun reading!

Waarom content creatie zo moeilijk is

Ben jij verantwoordelijk voor de social media kanalen binnen jouw bedrijf en loop je met regelmaat tegen een sociale muur op rondom content creatie. Want wat ga je plaatsen? Waarom komen er zo weinig reacties? Hoe kun je de rechtstreekse resultaten beïnvloeden? We gaan het je allemaal vertellen in deze blog.

Lezen »

Zet jouw bedrijf in de spotlights op LinkedIn!

Een LinkedIn bedrijfspagina is het focuspunt van jouw bedrijf. Maar bij veel bedrijven blijft er potentie onbenut, bijvoorbeeld door een onvolledige bedrijfsbio of door teksten zo lang als in een gemiddeld boek. Zonde! Daarom geven wij je 5 tips om het meeste uit jouw LinkedIn bedrijfspagina te halen.

Lezen »

Laat je social media maar aan ons over hoor!

Een tijdje geleden hoorden wij: ‘Niemand kent dit bedrijf beter dan wij, waarom denken jullie dat jullie onze social media beter kunnen runnen dan wij?’ Je snapt dat we de kans hebben gegrepen om dat haarfijn uit te leggen. En omdat we jou niet in het ongewisse willen laten, schreven we er meteen een blog over. We geven je 5 redenen waarom je social media uitbesteden aan een prof een goed idee is.

Lezen »

How-to: maak je social media succesvol!

Het klinkt misschien niet als rocketscience, maar het effectief aanpakken van social media voor bedrijven is lastiger dan menigeen denkt. Er zijn een aantal veel gemaakte fouten die ervoor zorgen dat jouw inspanningen online geen resultaten opleveren. Wij geven je de 5 meest gemaakte fouten, en tips hoe het beter kan.

Lezen »

Maak jouw 24-uurs content onmisbaar!

Voor veel bedrijven zijn Instagram stories vooral een zeer tijdrovende bezigheid waar op het eerste gezicht maar weinig nut achter schuilgaat. Toch is het een belangrijk onderdeel van een goede social media strategie. Het toverwoord hier is namelijk, interactie. Tijd dus om eens te kijken naar wat je er als bedrijf mee kunt. In onze blog geven we je een aantal functionaliteiten en leggen we je uit hoe jij deze in kunt zetten.

Lezen »

Pin je business vast op Pinterest!

Wanneer je als bedrijf aan de slag gaat met social media, zijn Facebook, Instagram en LinkedIn vaak de eerste en soms ook enige kanalen die besproken worden. Pinterest wordt vaak over het hoofd gezien, maar kan voor jouw bedrijf ook heel interessant zijn. Pinterest is eigenlijk een kick-ass verzamelplek vol mogelijkheden tot organisch verkeer naar jouw website. Google loves verkeer op je website.

Lezen »

Social media en psychologie, dit moet je weten

Social media marketing gaat allang niet meer alleen over het maken van leuke posts en mooie visuals. Een aantal basis principes uit de psychologie spelen een grote rol bij het opzetten van zo’n succesvolle strategie die is afgestemd op de doelgroep. In deze blog geven we je een snelcursus menselijk gedrag waar je rekening moet houden in iedere marketing strategie.

Lezen »

Hoe je van volgers echte fans kunt maken

We horen je al denken: ephemeral content?! Jazeker, ephemeral content. Je kent het wel, die berichten die maar tijdelijk te zien zijn. Die berichten in de Stories van Instagram, Facebook, Snapchat en YouTube die iedereen wil zien omdat mensen nu eenmaal niks willen missen. In deze blog leggen we je uit wat ephemeral content is en waarom jij vandaag nog met ephemeral content zou moeten beginnen.

Lezen »