Lees de blogs van de Marketingmeiden

Wij zijn De Marketingmeiden en wij bloggen. Niet alleen om onze kennis en expertise met je te delen, maar ook omdat we weten dat zoekmachines blij worden als we met regelmaat de content op onze website verversen. Daarom vind je hier elke maand, of soms vaker, interessante blogs over social media marketing, webdesign en meer. Have fun reading!

Ephemeral content, wat is het en hoe gebruik je het?

We horen je al denken: ephemeral content?! Jazeker, ephemeral content. Je kent het wel, die berichten die maar tijdelijk te zien zijn. Die berichten in de Stories van Instagram, Facebook, Snapchat en YouTube die iedereen wil zien omdat mensen nu eenmaal niks willen missen. In deze blog leggen we je uit wat ephemeral content is en waarom jij vandaag nog met ephemeral content zou moeten beginnen.

Lezen »

12 afkortingen in online marketing die je als ondernemer zou moeten kennen

Ga je voor SEO of toch ook voor SEA, en kijk je dan naar de CPM of de CPC? Voor veel ondernemers is online marketing inmiddels net zo begrijpelijk als de Japanse taal, en dat kunnen we ons wel een beetje voorstellen. Vooral met al die afkortingen… Wanneer je ze doorhebt, zul je zien dat ze cruciaal zijn voor het succes van jouw online marketing. Daarom geven we je de 12 belangrijkste afkortingen en de betekenis zodat jij bij de volgende vergadering gewoon lekker mee kunt praten over de KPI’s en USPs.

Lezen »

Waarom ieder bedrijf zou moeten bloggen

Normaal gesproken houden wij ons in onze bedrijfsblog vooral bezig met het strategisch inzetten van social media en geven we je daar de beste tips& tricks voor. Dus we snappen dat je denkt: waarom dan nu een blog over bloggen? Bloggen is ook voor je social media marketing een knetter effectief middel is! We geven je 5 redenen waarom ook jullie een bedrijfsblog zouden moeten bijhouden.

Lezen »

LinkedIn voor bedrijven: 5 tips om jouw bedrijfspagina te optimaliseren

Hoewel het aantal gebruikers op dit platform in de schaduw staat bij Facebook of Instagram, is LinkedIn juist voor bedrijven mega waardevol. De LinkedIn bedrijfspagina is het focuspunt van jouw bedrijf op dit netwerk. Maar bij veel bedrijven blijft er potentie onbenut, bijvoorbeeld door een onvolledige bedrijfsbio of door teksten zo lang als in een gemiddeld boek. Zonde! Daarom geven wij je 5 tips om het meeste uit jouw LinkedIn bedrijfspagina te halen.

Lezen »

Waarom inhaken op Internationale Chocoladedag helemaal geen slecht idee is als je inspiratieloos bent

Het lijkt wel alsof er elke dag een nieuwe (en gekkere) feestdag is die online gevierd moet worden. De reden dat deze dagen zo geliefd zijn, is dat ze bij uitstek de beste manier zijn om in te haken op zaken die jouw doelgroep belangrijk vindt. Welke dagen voor jouw bedrijf belangrijk zijn en hoe je inhaakdagen in je content strategie verwerkt? Keep reading, we have got a surprise for you!

Lezen »

De 5 meest gemaakte fouten bij het gebruik van social media voor bedrijven

Het klinkt misschien niet als raketwetenschap, maar het effectief aanpakken van social media voor bedrijven is lastiger dan menigeen denkt. Er zijn een aantal veel gemaakte fouten die ervoor zorgen dat jouw inspanningen online geen resultaten opleveren. Wij geven je de 5 meest gemaakte fouten, en tips hoe het beter kan. Wil je weten of jullie de social media eigenlijk wel effectief inzetten? Vraag direct kosteloos onze social media scan aan!

Lezen »

De regels rondom de hashtag

Hashtags, wie kent ze niet. Hashtags kunnen gebruikt worden om nieuwe klanten en nieuwe relevante volgers te trekken via Instagram. Met andere woorden hashtags zijn voor jou bedrijf LEVENSBELANGRIJK. Maar weet je ook precies hoe ze gebruikt moeten worden en waarvoor ze gebruikt worden? En weet je ook dat er een verschil is tussen het gebruik van Facebook en Instagram hashtags? Wij geven je de do’s en don’ts voor Instagram hashtags.

Lezen »

De 4 ingrediënten voor een killer goede video

Wat is er nodig om een social video te maken waarmee je ook echt resultaten kan boeken? Om je een beetje hoofdpijn en een heleboel blooper materiaal te besparen, delen we enkele van onze meest effectieve tips om video toe te voegen aan jouw social media marketing strategie. Camera, geluid.. actie!

Lezen »