Lees de blogs van de Marketingmeiden

Wij zijn De Marketingmeiden en wij bloggen. Niet alleen om onze kennis en expertise met je te delen, maar ook omdat we weten dat zoekmachines blij worden als we met regelmaat de content op onze website verversen. Daarom vind je hier elke maand, of soms vaker, interessante blogs over social media marketing, webdesign en meer. Have fun reading!

Waarom je als bedrijf Instagram zou moeten inzetten.

Via Instagram posten meer dan een miljard gebruikers foto’s en filmpjes die ze vervolgens delen met hun volgers. Instagram is “het nieuwe platform voor merken”. Uit onderzoek van Instagram blijkt dat gebruikers gemiddeld minimaal één bedrijfsprofiel per dag bezoeken, over exposure gesproken!

Lezen »

Waarom contentcreatie moeilijker is dan je denkt

Als je deze blog leest dan ben je waarschijnlijk verantwoordelijk voor het beheren van de social media kanalen binnen jouw bedrijf en loop je met regelmaat tegen een sociale muur op rondom content creatie. Wat ga je plaatsen? Waarom komen er zo weinig reacties? Hoe kun je de rechtstreekse resultaten beïnvloeden? We gaan het je allemaal vertellen.

Lezen »

Wat is ephemeral content en hoe gebruik je het?

We horen je al denken: ephemeral content?! Jazeker, ephemeral content. Je kent het wel, die berichten die maar tijdelijk te zien zijn. Die berichten in de Stories van Instagram, Facebook, Snapchat en YouTube die iedereen wil zien omdat mensen nu eenmaal niks willen missen. In deze blog leggen we je uit wat ephemeral content is en hoe je het gebruikt.

Lezen »

Hoe werkt influencermarketing precies?

Je ziet ze overal: social media influencers. Ze willen graag je producten of diensten promoten onder hun duizenden fans, maar willen daar natuurlijk wel iets voor terug. Zijn ze ook zo handig voor jouw bedrijf als ze lijken? En is jouw bedrijf geschikt voor deze vorm van marketing? De Marketingmeiden vertellen je er in deze blog alles over !

Lezen »

Waarom je social media uitbesteden een goed idee is

Afgelopen week hoorden wij: ‘Niemand kent dit bedrijf beter dan wij, waarom denken jullie dat jullie onze social media beter kunnen runnen dan wij?’ Je snapt dat we de kans hebben gegrepen om dat haarfijn uit te leggen. En omdat we jou niet in het ongewisse willen laten, schreven we er meteen een blog over en geven je 5 redenen waarom het slim is.

Lezen »

Waarom storytelling op social media echt belangrijk is

‘Don’t sell it, storytell it’ is een uitspraak die we steeds vaker doen als het aankomt op social media. Als bedrijf moet je steeds meer uit de kast halen om echt persoonlijk en onderscheidend te zijn en dat kan lastig zijn. Daarom geven we je 5 tips om via storytelling en social media je resultaten via social media naar een hoger level te tillen. Don’t sell it, storytell it!

Lezen »