Waarom storytelling op social media echt belangrijk is

DATUM

‘Don’t sell it, storytell it’ is een uitspraak die we steeds vaker doen als het aankomt op social media. Als bedrijf moet je steeds meer uit de kast halen om echt persoonlijk en onderscheidend te zijn en dat kan lastig zijn. Daarom geven we je 5 tips om via storytelling en social media je resultaten via social media naar een hoger level te tillen. Don't sell it, storytell it!

‘Don’t sell it, storytell it’ is een uitspraak die we steeds vaker doen als het aankomt op social media. Als bedrijf moet je steeds meer uit de kast halen om echt persoonlijk en onderscheidend te zijn en dat kan lastig zijn. Daarom geven we je 5 tips om via storytelling en social media je resultaten via social media naar een hoger level te tillen.

Tip 1

Als het goed is ben jij van mening dat jouw bedrijf beter en anders is dan die van de concurrent. Maar waarom? Wat maakt jouw bedrijf dusdanig anders waardoor klanten bij jou kopen? Deel het antwoord in de vorm van een oprecht verhaal dat mensen ècht enthousiast maakt. Zo geef je je klanten een geweldige reden om bij jou aan te kloppen.

Tip 2

Mensen waarderen het enorm als de gezichten achter een bedrijf open en persoonlijk zijn. Daarom is het effectief om te delen wat de reden is geweest om je bedrijf te starten. Waarom doe je wat je doet? Waarom doe je dat nog steeds? People love to get inspired.

Tip 3

Als je goed luistert naar je doelgroep, dan weet je waar hun pijnpunten zitten. Tegen welke problemen lopen zij aan, waar jij de oplossing voor hebt? Deel een mooi verhaal over hoe jou product of dienst het verschil heeft gemaakt voor een klant.

Tip 4

Als er iets is waar mensen van smullen, dan zijn het wel succesverhalen. En dan bedoelen we succesverhalen waarbij jij een klant op een originele, bijzondere of gewaagde manier verder hebt geholpen. Er is geen leukere manier om jezelf te onderscheiden.

 

Tip 5

Lees je nou deze blog en denk je: ’Goed verhaal, maar dit kan ik helemaal niet’, then who you gonna call? Precies. Bel De Marketingmeiden op 0103074125 als je social media marketing goed wilt inzetten, maar er geen tijd of te weinig kennis voor hebt. Storytelling via social media kan ook jouw bedrijf laten bruisen en we helpen je er graag bij.