Hoe je van volgers echte fans kunt maken

DATUM

We horen je al denken: ephemeral content?! Jazeker, ephemeral content. Je kent het wel, die berichten die maar tijdelijk te zien zijn. Die berichten in de Stories van Instagram, Facebook, Snapchat en YouTube die iedereen wil zien omdat mensen nu eenmaal niks willen missen. In deze blog leggen we je uit wat ephemeral content is en waarom jij vandaag nog met ephemeral content zou moeten beginnen.

Hoeveel social content laat jou echt schateren en van welke feed word je echt vrolijk? Ja, that’s food for tought… Waarom wordt er eigenlijk zo weinig humor gebruikt in social media? We zien de ene na de andere saaie website, langdradige posts en veel standaard foto’s op social media, in nieuwsbrieven en meer. We horen dan al snel ‘Het is op het randje’, ‘We vinden het niet professioneel’ of ‘We durven het niet’. Dat is echt zonde want een kriebelend onderbuikgevoel bij je potentiële klant geeft je namelijk direct een streepje voor. Daarom geven wij je in deze blog tips om een gezonde dosis humor te gebruiken in je social media marketing.

Let it tickle in their tummies

Door een grappige quote, video of foto te plaatsen zullen mensen jouw bedrijf of merk opslaan als iets dat ze een plezierig gevoel geeft. Daarnaast is het belangrijk dat (potentiële) klanten je leuk vinden, want dat is al het halve werk. Nieuwe connecties en de acceptatie van nieuwe ideeën of producten worden ook bevorderd met humor. Dus als je van plan bent een nieuw product te lanceren, plan dan een marketingcampagne waarin humor verwerkt zit voor een extra boost.

Trek de aandacht

Humor trekt aandacht en houdt deze vast. Uit meerdere onderzoeken is ook gebleken dat informatie veel langer en beter blijft hangen bij mensen als de informatie op een humoristische wijze wordt gebracht. Iedereen weet heus wel dat je iets probeert te verkopen, maar door je boodschap te besprenkelen met humor laten ze hun vooroordelen en bezwaren sneller achterwege. Kortom: humor boeit en bindt.

Waar lachen we om

Zoek naar herkenbare situaties die passen bij jouw doelgroep. We lachen het hardst om cabaretiers die simpelweg heel beeldend vertellen over het halen van een broodje shoarma, verliefd zijn op de juf of zwemmen bij de buren. Je hoeft echt geen genie te zijn om humor te gebruiken die je doelgroep aanspreekt. Zelfs als je een heel serieus beroept hebt als advocaat of accountant. In elke branche zijn herkenbare problemen, situaties en strubbelingen te bedenken die met humor kunnen worden vertaald naar een grinnik-moment.

Ken de grenzen (binnen jouw doelgroep)

Natuurlijk heeft humor ook zijn grenzen. Probeer geen grappen te gebruiken die beledigend over kunnen komen bij een groep of die over zaken gaan die echt niet grappig zijn. Daarnaast is zelfdestructieve (zelf- afkrakende) humor ook geen topper voor een bedrijf dat een goed imago wil behouden en betrouwbaar wil overkomen.

Conclusie

Er valt altijd wel iets te lachen. En als ze lachen hebben ze een goed gevoel. Als ze een goed gevoel hebben voelen ze zich fijn bij jouw bedrijf. En daarom worden ze klant. Simpel eigenlijk. Opereert jouw bedrijf in een ‘’serieuze’’ branche en weet je niet hoe je grappig kunt zijn zonder onprofessioneel over te komen? Neem dan contact met ons op en wij leren je hoe je alles (inclusief jouw omzet 😉) even lekker kunt opleuken: 0103074125 of koffie@demarketingmeiden.nl