De 4 ingrediënten voor een killer goede video

DATUM

Wat is er nodig om een social video te maken waarmee je ook echt resultaten kan boeken? Om je een beetje hoofdpijn en een heleboel blooper materiaal te besparen, delen we enkele van onze meest effectieve tips om video toe te voegen aan jouw social media marketing strategie. Camera, geluid.. actie!

Wat is er nodig om een social video te maken waarmee je ook echt resultaten kan boeken? Om je een beetje hoofdpijn en een heleboel blooper materiaal te besparen, delen we enkele van onze meest effectieve tips om video toe te voegen aan jouw social media marketing strategie. Camera, geluid.. actie!

Find the perfect fit

In een media landschap dat ongeveer iedere dag wordt uitgebreid met méér kanalen en méér accounts en volgers, is het belangrijk om een het doel voor je content duidelijk voor ogen te houden en daar de juiste doelgroep bij te zoeken. Wanneer je met jouw video je kennis en expertise wil laten zien,  kun je overwegen om je video op LinkedIn te plaatsen. Als je je publiek probeert te entertainen of een gevoel probeert over te brengen, is Instagram misschien een betere gok. Verplaats je in jouw doelgroep en post jouw video’s op de kanalen waar je doelgroep ze wil vinden.

Size does indeed matter

De ideale afmetingen voor video content verschillen van platform tot platform. Voorkom uitgerekte afbeeldingen of zwarte balken rondom je video’s. Als je geen tijd hebt om te optimaliseren voor elk platform, zit je met een beeldverhouding van 1:1 goed. Het kan zelfs echt handig zijn, want vierkante video’s nemen tegenwoordig 78 procent meer ruimte in op het scherm dan video’s in landschap ratio (16:9). Hierdoor hebben kijkers minder afleiding en zijn ze sneller en langer geconcentreerd op de video boodschap. Optimaliseer voor mobiel en let op hoe je een video opneemt: horizontaal of verticaal.

Tell a story

Het lijkt misschien allemaal heel voor de hand liggend, maar het blijft nog steeds de cold hard truth: maak je content de moeite waard. Ook in video zijn we op zoek naar de boodschap, het gevoel en de prikkel. Als je kijkers geen reden kunnen vinden om je video te blijven bekijken, zullen ze gauw door scrollen.

Zorg ervoor dat je video’s er op een klein scherm ook goed uitzien. 71% van alle media-tijd komt tegenwoordig van gebruikers via mobiele apparaten. Denk dikgedrukt, denk helder en clean en – als je tekst gebruikt – goed leesbaar. Laat tekst niet te snel doorlopen en geef je kijker de tijd om te bevatten waar hij of zij naar zit te kijken.

Short and sweet

Korte video’s, overal en altijd. Deze zijn gemakkelijker te onthouden en zorgen ervoor dat je ruimte hebt voor één duidelijke boodschap. Herinneren we ons de volledige toespraak van Martin Luther King of alleen: “I have a dream”? Hetzelfde geldt voor social video. Houd het kort en bondig. Uit onderzoek is gebleken dat mensen tegenwoordig een kortere aandachtsspanne hebben dan een goudvis.. Zorg dat je boodschap in de eerste 10 seconden duidelijk is of dat de aandacht dusdanig gegrepen is dat de kijker de video zal afkijken.

Oh en nu mag je jezelf feliciteren met het feit dat je je lang genoeg hebt geconcentreerd om deze blog te doorstaan.

Conclusie

Hoewel het maken van video content makkelijker is dan ooit, zal het altijd creativiteit, vaardigheid en kennis van de psychologie achter marketing en social media vereisen om een ​​echt succesvolle marketing campagne te lanceren. Is je naam niet Spielberg en ben je liever bezig met het runnen van je bedrijf? Snappen we! Give us a call, dan gaan wij voor je aan de slag. Bel 0103074125 of mail naar koffie@demarketingmeiden.nl